Elektromechanisch onderhoud en industriële automatisering

Fimec

De Italiaanse leverancier Fimec levert elektromotoren die zeer geschikt zijn voor de verwerking van hout, aluminium, kunststof, glas en steen. EB-groep heeft van Fimec zaagmotoren, remmotoren en highspeed (hoogtoeren) spindelmotoren in compacte behuizingen.

De motoren zijn leverbaar zonder rem en met elektrische of pneumatische rem. De zaagmotoren zijn voorzien van een as met linkse of rechtse schroefdraad en zaagbladflensen. In standaarduitvoering is deze motor bij EB-groep voorradig tot en met 11 kW (H100L2sef).

 

Fimec SE

Het SE-type van Fimec is een drie-fasige zaagmotor met een vermogensbereik van 400 V - 50 Hz tot 1,5 - 11 kW. De motor is van aluminium en heeft aan drie zijden een vlak oppervlak en aan de vierde zijde twee boutsleuven over de hele lengte van de motor voor de bevestiging. De motor kan aan de aandrijfzijde voorzien worden van montagegaten in de maatvoering van een B14-flens. De motor is ook voorzien van koeling.

Fimec SEF

Het SEF-type van Fimec is een drie-fasige zaagmotor en heeft een elektromagnetisch bediende veerdrukrem. Als de elektromagneet onbekrachtigd is, zal de motoras geblokkeerd worden. Bij bekrachtiging van de spoel wordt de rem gelicht en kan de motor draaien. De voeding van de remspoel gebeurt met een gelijkrichtcel die gevoed wordt met een spanning van 230 Vac of 400 Vac. Deze spanning kan zowel van een externe voeding komen als van het aansluitblok van de motor. Als de motor aangestuurd wordt met een frequentieregelaar moet de spanning voor de remspoel altijd van een externe voeding komen.

Fimec SEP

Het SEP-type van Fimec is een drie-fasige zaagmotor met een gepatenteerde pneumatische rem. Onbekrachtigd kan de motoras toch vrij draaien. Door middel van luchtdruk op de rem zal de motor in werking treden. Het remkoppel is instelbaar door het regelen van de luchtdruk, zodat er een grotere remkracht verkregen kan worden dan dat met een elektrische rem mogelijk is.

De pneumatische rem heeft een lange levensduur door het ontbreken van elektrische componenten in de motor. De motor heeft geen rem bij het wegvallen van de luchtdruk. Deze gepatenteerde pneumatische Fimec-rem is alleen beschikbaar voor motoren in de bouwgrootte H80 en H100.

©2020 EBgroep alle rechten voorbehouden | Privacybeleid
Ontwerp DWZO - Realisatie Buro Cinq