Elektromechanisch onderhoud en industriële automatisering

Pomptotaalzorg

Vanuit de expertise die EB-groep heeft op het gebied van elektromotoren, zijn wij ook in staat om uw pomp tot in de puntjes te reviseren, te onderhouden en zo nodig te repareren. We vervangen lagers, keerringen, afdichtingen, waaiers of pomphuizen, balanceren waaiers en herwikkelen statoren. Mechanische afdichtingen worden door ons machinaal gelept of vervangen. En dat alles onder één dak!

 

De renovatie van pompinstallaties behoort dus tot onze dagelijkse activiteiten. Voor diverse relaties nemen we de zorg voor het pompenpark volledig uit handen. Naast de periodieke controles voeren wij bij deze bedrijven alle voorkomende reparaties en revisies uit, en we verhelpen storingen.

 

Uiteraard ontvangt u van elke reparatie een uitgebreide rapportage over de algemene bevindingen, elektrische en mechanische meetwaarden, geconstateerde afwijkingen, uitgevoerde werkzaamheden, en defecte en vervangen onderdelen. Dit alles wordt aangevuld met foto’s en waar nodig met ons advies.

 

EX-pompen: IECEX-03

Heeft u te maken met explosiegevaarlijke werkomstandigheden? Dan moet u voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Hieronder valt ook de reparatie en het onderhoud van al uw EX-apparatuur! Ook de reparatie van uw EX-pompen is bij ons in goede handen. EB-groep bezit het IECEX-03-certificaat. Niet alleen voor elektromotoren maar ook voor reductoren en pompen. Dat betekent dat onze medewerkers ATEX opgeleid en gediplomeerd zijn. Uiteraard hoort bij de EX-reparatie een uitgebreide verslaglegging.

R-label

Na reparatie en uitgebreide controles voorzien we de gereviseerde of gerepareerde pomp van een R-label. Dat is onze garantie dat uw pomp voldoet aan de initiële eisen zoals de fabrikant de pomp heeft bedacht. Hierdoor kunt u aantonen dat u voor uw medewerkers enkel het beste wil. Ons idee van ontzorgen!

 

Sealservice

Mechanische afdichtingen zijn een cruciaal onderdeel in de meeste pompen. Het zijn relatief kostbare onderdelen die de juiste werking van de pomp garanderen. Wij hebben de juiste apparatuur om uw afdichting terug in optimale conditie te brengen. We zorgen voor de demontage, het ultrasoon reinigen, het mechanisch leppen en tot slot het controleren van het afdichtingsvlak. Dat zorgt er allemaal voor dat uw pomp terug in topconditie komt. Is het machinaal leppen van de afdichting van het oppervlak geen optie meer, dan vernieuwen wij de afdichting. Indien beschikbaar door originele fabrieksafdichtingen, of als alternatief via aftermarket vervangingen. Wij werken volgens uw wensen.

 

Inspectie

Behalve reparaties voeren wij, volgens vooraf gedefinieerde inspectielijsten, periodieke inspecties en nulinspecties uit aan al uw pompinstallaties. Tijdens deze inspectie kijken we naar het algemeen beeld maar ook in detail naar de technische conditie van de pomp, het niveausysteem en de besturing. We rapporteren de resultaten van deze inspectie in overzichtelijke punchlijsten, met een duidelijke prioriteiten- en actielijst. Zo weet u waar u staat met uw pompinstallatie.

 

Indien gewenst kunnen wij ook de volledige zorg voor het inplannen van de inspecties op ons nemen. Dan krijgt u alleen periodiek onze rapporten. Weer een typisch voorbeeld van wat wij bedoelen met ontzorgen.

 

Diagnostiek

Soms is er behoefte aan een meer uitgebreide analyse van de pompinstallatie. Dan vallen wij terug op diagnostiek.

We brengen de algemene mechanische conditie in kaart, meten de trillingen en lagerconditie en voeren een elektrotechnische rendementsmeting uit. Indien nodig maken we thermografische beelden. Zit u met efficiëntie- of onderhoudsvragen? Met behulp van onze diagnosetools kunnen we accuraat en tot in detail uw pompinstallatie in kaart brengen en analyseren.

 

Download pdf: overzicht Diagnostics Bracke Elektro 2015.

©2020 EBgroep alle rechten voorbehouden | Privacybeleid
Ontwerp DWZO - Realisatie Buro Cinq