Elektromechanisch onderhoud en industriële automatisering

Trildetectie aardappelverwerking

Dit groot aardappelverwerkingsbedrijf in de buurt van Antwerpen bespaart jaarlijks meer dan € 10.000,-. 

Dit sinds de installatie van een continu bewakingssysteem van de zware vermoezers. Bij plotse schade aan het mes van de vermoezer ontstaan heel snel grote trillingen waardoor ook de aandrijving, koppeling en zelfs het frame vervangen moet worden. Dit resulteerde vroeger in een jaarlijkse kost van meer dan €10k!

 

In samenwerking met partner SPM (Shock Pulse Methode) biedt Bracke de volgende oplossing op maat aan:

 

Op de twee lagerblokken van de vermoezer wordt telkens een HD sensor geplaatst. (zie foto links onder) Met deze configuratie wordt het meest kritische deel van de vermoezer, namelijk het mes, continue bewaakt op een mogelijke onbalans. In een later stadium is deze configuratie verder uit te breiden om de twee lagers van de motor te monitoren.

 

De sensoren worden aangesloten op de Intellinova Parallel module (zie foto rechts onder) die wordt geprogrammeerd op de typische symptomen, zoals onbalans van het mes. Er zijn drie digitale uitgangen ter beschikking die voorgeprogrammeerd kunnen worden op specifieke symptomen, zoals onbalans.

 

 

Zodra er een verhoging van het   trillingsniveau ontstaat, ontvangt men een pre alarm zodat men tijdig kan ingrijpen of er kan automatisch een actie ondernomen worden om verdere schade te voorkomen.

 

Na dit eerste pilootproject volgen nog een aantal installaties van permanente condition monitoring systemen bij deze klant binnenkort. Gezien de aanzienlijke besparing bij tijdige detectie is de rekening snel gemaakt.

 

 

Voor meer info of een vrijblijvend bezoek van een Bracke, aandrijfspecialist: info@eb-groep.nl of bel +31114372121(altijd bereikbaar)


©2020 EBgroep alle rechten voorbehouden | Privacybeleid
Ontwerp DWZO - Realisatie Buro Cinq